"MS Instalacije 2005" D.O.O.
Kamenjareva 8
22300 Stara Pazova
022/311-651
063/10-62-001
msinstalacije@yahoo.com
www.msinstalacije.rs
Radno vreme: 08 - 16 časova
Kamenjareva 8 22300 | Stara Pazova +381 22 311 651 info@msinstalacije.rs Pon - Pet: 08 - 16

Vlaga u kući

Lepo je živeti u umerenoj klimi i uživati u različitim vremenskim uslovima. Kiša nije uvek ugodna, ali nam je potrebna da bi preživeli i moramo je prihvatiti u našim svakodnevnim životima. Uvek pokušavamo održati idealnu temperaturu u prostorijama u kojima boravimo iako nam to otežavaju različiti spoljašnji uslovi. Unutrašnji i spoljni uslovi su veoma različiti i nije neobično povremeno primetiti vlagu na zidovima. To je problem koji se mora odmah rešiti.
connection 1239367 1280
Vlaga se mora meriti u Vašim životnim prostorijama da bi se mogla kontrolisati količina energije koju troši ventilacija. Potrošnja energije u kući će biti puno efikasnija kada koristite uređaj za merenje vlage. Nije uvek lako kontrolisati vlagu u kući, ali ima područja u kući koja bi trebalo da se provere, a koja uveliko utiču na količinu vlage u kući.
Jedno od najgorih mesta gde se sakuplja vlaga je podrum. Podrum je hladno, vlažno mesto u kojem se uobičajeno stvara plesan, buđ i druge bakterije. To je takođe mesto gde se skuplja najviše vlage u celoj kući. Nažalost vlaga ne ostaje u podrumu, već se širi kroz podove po celoj kući. Dakle najvažnija prostorija od koje bi trebali početi kad je kontrola vlage u kući u pitanju je podrum.
 
Kada želite kontrolisati vlagu koja se nakuplja u Vašem domu nemojte zaboraviti na potkrovlje, jer se vlaga akumulira u potkrovlju isto kao što se akumulira u podrumu. Takođe jedan od velikih akumulatora vlage su i prozori.
 
Mašine za isušivanje vlageZbog toga jer ima nekoliko različitih načina na koji vlaga može ući u prostorije u kojima boravite, vlaga u zidovima može biti veliki problem za rešavanje. Ima nekoliko različitih rešenja, ali prvo je potrebno pronaći uzrok. Prvo mesto za pronalazak vode koja dolazi u zidove zbog toga jer nisu završeni do kraja ili su nepravilno napravljeni su krovovi koji prokišnjavaju. Takođe treba proveriti i okvire prozora i vrata da li se pravilno „zatvaraju“.
 
Sa spoljašnje strane kuće problemi sa vlagom se mogu primetiti kao pukotine, različit preliv boja po zidu ili kao naslage kalcijuma.
 
Vlaga u kući (stanu) može doći iz raznih izvora. Jedan od takvih izvora su i sami stanari. Znate li da je moguće dodati u vazduh do 5 litara vode po danu samo od stanara koji žive u stanu? Ne samo da je vlaga prisutna u stanovima već se vidi i na površinama, plafonima i zbog prirodnog procesa otpuštanja vlage prilikom kuvanja i tuširanja, vlaga unutar kuće je činjenica sa kojom moramo živeti.
 
Vlaga u zidovima je sasvim normalna stvar do određenog nivoa i trebali bi se naviknuti na tu činjenicu. 
 
Izvor: euro-pil.hr
 
 "MS Instalacije 2005" Vam mogu na vrlo efikasan način pomoći u sušenju vlage. Naše mašine za isušivanje vlage su pouzdane i lake za korištenje, a vlagu je moguće smanjiti na minimum pa čak i potpuno ukloniti. Naši stručnjaci će nakon izlaska na lice mesta izvršiti potrebna merenja i dati procenu, a možete nam i Vi pomoći preliminarnim popunjavanjem upitnika Šteta od poplave - Šteta od vlage nakon čega ćemo Vas kontaktirati.
 

Naslovna fotografija: Image by StockSnap from Pixabay
foot