"MS Instalacije 2005" D.O.O.
Kamenjareva 8
22300 Stara Pazova
022/311-651
063/10-62-001
msinstalacije@yahoo.com
www.msinstalacije.rs
Radno vreme: 08 - 16 časova
Kamenjareva 8 22300 | Stara Pazova +381 22 311 651 info@msinstalacije.rs Pon - Pet: 08 - 16

Sušara (rotorsušač)

Industrijski rotorsušač može se primeniti u različitim oblastima kao što su hemija, medicina i industriji hrane kao i u industriji konditorskih proizvoda. Za čuvanje proizvoda i sirovina osetljivih na vlagu, jedno suvo okruženje je bitan preduslov. Sa rotor sušačem dobijamo  efikasnost i pre  svega sušač dobija nezavisnu temperaturu.

 
Opis funkcije
Vazduh za sušenje će se preko jednog  ventilatora dopremiti u sušaru. U modulu nalazi se  jedan rotor-točak, koji se stalno okreće, koji je napravljen od higroskopskog materijala i radi toga ima mogućnost da primi veliku količinu vlage. Taj apsorpcijski rotor uklanja vlagu iz vazduha putem kondenzacije. 
 
Vlagu, koju je rotor apsorbovao,moramo naravno kontinuirano odvoditi („regenerirati“). Da bismo ovo postigli, preko drugog ventilatora ćemo prevući vazduh, ugrejati ga na visokoj temperaturi i prevući preko rotora. 
„Regenerirani vazduh“ biće ispušten napolje. 
Obe ove struje su u WD rotor sušaču odvojene jedna od druge, pri čemu jedno konstantno okretanje rotora radi kontinuirane apsorpcije i regeneracije ,čini jedan radni proces.
foot